2 Dakika Kural için Yangın çıkış kapısı

Bu makalede, yangın merdiveni kapılarının ne olması gerektiği, mesleklevleri ve güvenlik standartları hakkında ayrıntılı detayları bulabilirsiniz.

Yangın kapısı, bir binada yangın çabucak kullanılan bir güvenlik önlemidir. Ekseri yangın merdivenlerinde, ivedi çıkış noktalarında veya yangınla savaş ekipmanlarının bulunduğu odalarda bulunur. Yangın kapıları yangına dayanıklı malzemelerden mefultır ve yangın sırasında alevlerin ve yamanın yayılmasını engellemeye yardımcı evet.

Yangın merdiveni bapsı, binada başlayan yangınlarda insanoğluın hızlı ve esenlıklı bir şekilde binayı vazgeçme etmelerini sağlayan baplardır. Otomatik kapanan mekanizmaları ile her çışitatan sonra emin intikali sağlayıcı yangın merdiveni kapısı, muktezi standartlara oranlı olarak yapım edilmiş olduğu saat uzun müddet bakım verebilmektedir. Lacerem denetlememlarının ahenkli bünyelması ve eksikliklerin giderilmesi gerekmektedir.

Sertifikasyon: Farklı yangın dayanım sürelerine iye bapların farklı fiyatları olabilir. Örnek olarak 120 an yangına dayanım süresine sahip bir yangın kapısının bedelı, 60 an yangına dayanım süresine malik bir kapının bedelından daha yüksektir.

Yangın kapısı; beniâdem sağlığını koruyup yangın ve esrar tülının etkilerinden izole etmektir. Yangın bapsı insanoğluın kaçışlarını emin bir şekilde yapmalarına yardımcı olur.

Yangın bapları, yangının bölgesel olarak kontrol altına aldatmaınmasına yardımcı olur ve yangının gayrı bölümlere yayılmasını engelleyerek güç kaybını ve maddi hasarı minimize paha.

Yangın merdiveninin anlayışlevselliğini etkileyebilecek olumsuz üslup koşullarına karşı dayanıklı olması bağırsakin muhafız kaplamalar

İşyeri ve Ticari Binalar: İşyeri ve ticari binalar derunin yangın merdiveni zorunluluğu, yapı yüksekliğine bentlı olarak Genel olarak, 2023 seneı itibarıyla 30 metreden henüz ali olan emekyeri ve ticari binalarda yangın merdiveni zaruri hale gelmektedir.

Amme Binaları: Kamu binaları, çoğu kez toplu olarak insanoğluın bulunduğu ve müstacel gidişat tahliyelerinin hızlı bir şekilde gerçekleştirilmesi müstelzim Bu nedenle, bütün binalarında yangın merdiveni zorunluluğu henüz kesifı bir şekilde uygulanır.

Yangına dayanıklı malzemelerden gestaltlmalıdır. Ekseriyetle maden veya ilenmeşap malzemeler kullanılır. Bapnın lakırtıınlığı en az 4 cm olmalıdır.

Binalarda bulunan yangın kapıları ve esas kapıların cenahı sıra yangına dayanıklı iç kapı bulundurulması da çok önemlidir. Yangına dayanıklı iç kapı, göz kapısı Yangın çıkış kapısı olabileceği gibi, bir odanın karınindeki farklı bir oda bapsı da kabil.

Tütün sızdırmaz özelliğe ehil olmaları ötürüsı ile yangın anında insanların tütün zehirlenmelerinden bile korunmasını sağlamlar. Evgin çıkış kapısı adı ile bile bilinen bu kapılar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde olabildiğince geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile birgeniş yapıda bulundurulması zorunlu hale getirilmiştir.

Yangın Kapısı kanadı ve kasası ortada açılıp - kapanma sürecinin teltiksiz şekilde namına getirilmesini sağlayıcı mekanizmalara Yangın Kapısı Menteşesi denir.

Antrparantez emin tahliye yürekin merdiven kocaliği 80 cm'den azca olmamalıdır. Enlilik 80 cm'den az ise merdivenlerde yalnızca bir trabzan mümkün.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *